Dag 08: Carpentras

Er is vandaag markt in Carpentras en daar willen we heen gaan en dan na afloop ergens lunchen.

Ik heb geen idee waar de markt is, maar 9 van de 10 keer is dat in het centrum en dat blijkt ook nu het geval te zijn. Ik parkeer de auto op loopafstand van de markt, opeen parkeerplaatsje bij een apotheek en steek de gehandicaptenkaart achter het raam.

Het eerste deel van de markt bestaat uit heel veel kraampjes met diverse soorten groenten en fruit. Vooral de verschillende soorten pepertjes en de diverse kleuren zijn leuk om te zien.

IMG_8267

IMG_8269IMG_8270

Wat ons verder opvalt, is de enorme hoeveelheid voornamelijk Noord-Afrikanen dat hier op de markt een kraampje bemand, dan wel hier boodschappen doet.

IMG_8271

De markt levert sowieso  een enorme kleurscharkering op, zowel in mensen, uitgestalde producten, als achtergrond.

IMG_8273IMG_8274

IMG_8272

We passeren een passage en de markt loopt als het ware om de passage heen.

IMG_8276

Behalve de markt, is er, als je er oog voor hebt, genoeg te zien dat de moeite waard is.

IMG_8278IMG_8277

IMG_8282

IMG_8284IMG_8283

Ik zie aan Marijke dat ze het zwaar heeft en we gaan dan ook op  zoek naar een terras,  zodat ze even kan bijkomen. Het moet echter wel een beetje gezellig terras zijn en het liefst gedeeltelijk in de zon Emoticon die tong uitsteekt.

IMG_8287IMG_8289

Het koude biertje smaakt prima en als ik betaald heb, lopen we nog een stuk van de markt af, waar we nog niet geweest zijn.

IMG_8290IMG_8291

IMG_8293

Het is ondertussen 13:00 uur en omdat de meeste restaurant ‘s middag om 14:00 uur sluiten, gaan we op  zoek naar een restaurant. Ik heb op Tripadvisor Restaurant Adrien Aumaitre gevonden en ik stel het navigatiesysteem in op het adres.

IMG_8294IMG_8295

We komen uiteindelijk uit bij een soort van industrieterrein en daar ligt het restaurant dat er op prima uit ziet met een prachtig ommuurde tuin, maar helaas zitten ze helemaal vol. Ik krijg een kaartje mee met het advies een volgende keer telefonisch te reserveren.

Tweede restaurant dat ik vervolgens uitzoek, Chez Serge, zit midden in de stad en omdat er markt is, is een aantal straten tot 13:30 uur afgesloten, duurt het even voordat we het gevonden hebben. Als ik dan uiteindelijk op de juiste plek ben, is er een gehandicapte parkeerplaats, maar dar staat een auto zonder gehandicaptenkaart geparkeerd en als ik een aantal keer heb geclaxonneerd, komt er niemand opdraven en de straat is jammer genoeg te smal om mijn auto er achter te zetten Boze emoticon.

Ik besluit dan maar om Carpentras uit te rijden en te kijken of we op weg naar de camping iets kunnen vinden Denkende emoticon.

Vlak voordat we bij de camping zijn, zie ik een bord van Hotel Restaurant Plato Plage en we besluiten daar dan maar eens te gaan kijken.

IMG_8320IMG_8319

Wat een verrassing; het terras ligt aan een klein meertje en je hebt uitzicht op de Mont Ventoux. Ook hier een formule en we bestellen gelijk maar een karaf rosé.

IMG_8308

IMG_8297

IMG_8296IMG_E8300

We zijn weer behoorlijk eensgezind in onze keuzes; we kiezen voor de Saumon Fumé als voorgerecht en de Piece Noir Grillé als hoofgerecht.

IMG_E8301IMG_E8302

We krijgen heerlijk vers stokbrood dat nog warm is en dat hebben we al op, voordat het voorgerecht geserveerd wordt Verlegen emoticon. De eigenaar komt gelijk nogmaals een mandje brood brengen en daar zit nu twee keer zo veel in.

IMG_8306IMG_8305

Ons hoofgerecht wordt op houtskool gegrild en dat kan de smaak alleen maar ten goede komen.

IMG_8303IMG_8310

IMG_8309

IMG_E8312IMG_E8311

Het smaakt weer voortreffelijk; de steak is krokant van buiten en rosé van binnen en wordt geserveerd met een heerlijk Sauce Poivre a coté.

Voor de keuze van het toetje trekken we vandaag ons eigen plan; Marijke gaat voor de Pouleé de fruits vanille (warm fruit met vanille-ijs) en ik kies voor de Oef a la neige ook wel bekend als Ile Flottant (geklopt eiwit in vanillesaus).

IMG_8315IMG_8318

IMG_8317

Al met al was het weer smullen vandaag. Het is inmiddels 15:15 uur als we naar de camping rijden, die op nog geen 3 kilometer van dit restaurant verwijderd ligt.

IMG_8322

Het is inmiddels 27º C en we genieten bij de caravan in de zon van een kopje koffie en lezen wat.

De zon gaat om 19:20 uur onder en dat is al weer een kwartier vroeger dan gisteren Bedroefde emoticon.

IMG_8330IMG_8331

We blijven nog tot 20:30 uur buiten zitten en gaan dan naar binnen, waar we een broodje eten en koffie drinken. We kijken nog een serie en gaan even voor middernacht slapen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Van dag tot dag en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Dag 08: Carpentras

  1. Die markten! Zo leuk. Het komt hier langzaam ook, maar niet zoals in Europa

  2. Reny zegt:

    Wat een geweldig plekje om te eten, super !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s